Обука и стручно оспособљавање за пекара

obuka-za-pekara

Пекарско занимање спада у једно од најтраженијих занимања на домаћем тржишту радa, а поред тога, пекарски посао је такође јако цењен и у иностранству. Наш Центар организује стручно оспособљавање за пекаре, односно курс и обуку које могу похађати сви који желе да се баве овим послом, као и они који већ имају пекарског искуства али немају одговарајућу диплому која им је потребна за покретање сопственог посла или запошљавање у прехрамбреној иднустрији.

Без обзира да ли желите да покренете властити пекарски бизнис или желите запослење у пекарској индустрији, врло је битно да имате одговарајућу диплому која потврђује вашу стручност. У нашем Центру можете се обучити за пекарско занимање кроз практичну и теоријску наставу а уколико имате искуства у пекарском послу а немате одговарајућу диплому, Центар за вас организује полагање испита пред стручном комисијом и добијање одговарајуће дипломе и уверења.

Теорија и пракса пекарског заната

Стручно оспособљавање за пекарско занимање подразумева теоријски и практични део обуке. Обука за пекарски занат обухвата стручно оспособљавање кандидата за обављање послова припреме хлеба и пецива.

Полазници се упознају са врстама брашна, његовим квалитетима, карактеристикама и својствима, као и са начином, поступцима употребе и прераде брашна. Такође, полазници уче о употреби разних адитива, квасца, воде, соли, као и руковањем разним алатима и пекарским машинама. Поред тога, полазници се обавезно упознају и са поступцима припреме и спровођења хигијенских, заштитних и еколошких мера прописаних законом.

Центар свим својим полазницима обезбедјује одговарајуће скрипте за полагање теоријског дела обуке, и то: Технологија занимања за пекара, Основи струке и Безбедност и заштита на раду.

Практични део обуке обавља се у некој од пекарских радионица са којима Центар сарађује, или у фирми коју кандидат изабере. Уколико је потребно, за практични део наставе Центар полазнику може обезбедити стручног ментора.

Након завршене теоријске и практичне обуке, за кандидате се у најкраћем року организује полагање испита пред стручном комисијом. По успешно положеним испитима, полазник добија диплому и уверење стручне оспособљености за пекара.

kurs-za-pekara